#ТвитерНагради 2017

#ТвитерНагради во Кино Фросина на 16.12.2017
#ГенераленПокровител Македонски Телеком
#ГлавенСпонзор Ina @mnogufina
#Соработници Младински Културен Центар Скопје, Кино Фросина и Фрагмент Комуникации
#Поддржувачи Пивара СкопјеСкопско, Витаминка, Пелинковац

#Победници

Најтаг на 2017
#РетвитниОброк
Доделува троен интеграл @losh_chovek

Твитерџија кој оваа година најмногу напреднал од стартот на неговата твитерџиска кариера
Шишарка @Shisharka_
Доделува Здравко Дрен @japonecot

Најспортски твитерџија
Влатко Вердер @Vlatko_Werder
Доделува Ајван *ракија 150ден литар @Golem_Ajvan

Најдобар дизајнер
Омајгад @0majgad
Доделува Мони @MoniPucval

Најанима френдли твитерџија
Natasha @Boychenn
Доделува Pani КатО @catherine07234

Најдуховит твитерџија
Муарко @Muarko
Доделува Гица прасица @monika_potter

Најдобар сајт на Твитер
Златна Книга @Zlatna_Kniga
Доделува Горазд Тамара Илиеви @NoLuckMakedonec

Најбогат твитерџија
Зоран Заев @Zoran_Zaev
Доделува Таска Балабанова @TaskaBalabanova

Најдобар BURN
TrashPanda @strezovski
Доделува ананастасија @ananastasija1

Најромантичен на тајмлајн
The X @Xpoznat
Доделува Ана Ресана @AnaFiljana

Најкомпанија / организација на Твитер
Sport Life @SportLifeBet
Доделува твитерко @tweeterkoski

Најдобар Инстаграм на Твитер
зен нудист @ref
Доделува Тој со музиката @TojSoMuzikata

Најдобар диџеј на тајмлајн
DJ Goce @DJGoce
Доделува Лøлита @m_kynthia

Најдобар аватар
Шеваљ @el_megunogovic
Доделува Аурора Бореалис @B_elle_Beast

Најдобар твитерџија кој почнал во 2017
Леголас @Vajldy
Доделува Кукуњавска @Emmyllija

Кампања на годината
Мирко Попов за директор
Доделува The Kind Beast @The_FuriousOne

Најдобра твитерџика
Натали @DajMuNaChovekot
Доделува Mino @minomkd

Твитерџија кој е најкорисен и кој е вистинска вредност
Jasna Koteska @JasnaKoteska
Доделува Ника @ilinananana

Твитерџија со најдобро селфи на 2017
Лепотан Смотан @LepotanSmotan
Доделува Лобстер @LobaVictoria

Риплај на годината
Sasho Andonov @Dr_Koljo
Доделува Трпана @NatalijaaaT

Твит на годината
Бебешка @LeCaffeine
Фиромавиот двапати плаќа.
Доделува Марче? Да, јас сум! @markoratatata

Политичар на годината
Влатко Васиљ @VlatkoVasilj
Доделува Јан А. @Architweetka

Нај #ТретаСмена
Една е Тетка! @TheTetka
Доделува Вони Џокер @da_danail

Најактивен твитерџија од дијаспората
Medo @MedoDimoski
Доделува Стрела @zone0205

Блог на годината
i999y.blogspot.mk – i999y @i999y
Доделува МејЗ @programlabilna

Најјак на фејсбук
Павле Трајанов / Мр Моџо Килингтон @mojokilington
Доделува ПанкотНе(Е)мртов @pivo_ok_pozz

Најдобар влогер (јутуб канал)
Фчерашни Новости
Доделува Пики Кики @kikecvetche

Најдобра аппликација
Мој Воздух
Доделува Г.Влатко Вердер @Vlatko_Werder

Највлијателен твитерџија
Миле Паника @Mile_Panika
Доделува Сон Џоку @nema_shansi

Кратка рецензија by Cineplexx
Брада @legovski
Доделува RēnåTa @Baad_Influence

 

Екипа „Професионални Аматери“

Сценарио и водител
ЈБургунди @JBurgundi

Веб страна
Веп Саит – MihajloMl

Асистент за сè
Viko von Drom @vikohyeah

Убавата хостеса
Јан А. @Architweetka

Фотографираше
Фотограф

Видео камера и монтажа
Младен

Координатор и организатор
Креативен директор
ЈБургунди @JBurgundi