#ТвитерНагради 2016

#ТвитерНагради во Кино Култура на 10.12.2016
#ГенераленПокровител Македонски Телеком
#ГлавенСпонзор Ina @mnogufina
#Соработник Фрагмент Комуникации
#Поддржувачи Пивара Скопје – Скопско, Пелинковац

#Победници

Најкомпанија/организација на твитер
@Zlatna_kniga

Најтаг за 2016
#РетвитниОброк

Најдобар дизајнер
@0majgad

Најдобра твитерџиKA
@MajkaNaZmejovi

Tвитерџија кој оваа година најмногу напреднал од стартот на неговата твитерџиска кариера
@SuperExtraBonus

Најдуховит твитерџија/ка
@NoLuckMakedonec

Највлијателен твитерџија/ка
@Mile_Panika

Најдобар твит во 2016
@SuperExtraBonus

Риплај на годината
@Rebrendiran

Најдобар твитерџија/ка кој почнал да твита во 2016 година
@DajMuNaChovekot

Tвитерџија/ка кој e најкорисен и кој е вистинска вредност
@A_Golejska

Најдобар сајт на Твитер
@mojomk1

Твитерџија со најдобро селфи на годината 2016
@Muarko

Најдобар диџеј на тајмлајн
@DJGoce

Најдобар твитерџија/ка во #третасмена #tretasmena
@TheTetka

Најдобар аватар(и)
@Ref

Најдобра апликација од Македонија за 2016
МојВоздух

Најактивен твитерџија од дијаспората
@FStojanovski1

Кампања на годината
#РетвитниОброк

Екипа „Професионални Аматери“

Сценарио и водител
ЈБургунди @JBurgundi

Водителка
Теди

Веб страна
Веп Саит – MihajloMl

Убавата хостеса
Јан А. @Architweetka

Фотографираше
Фотограф

Координатор и организатор
Креативен директор
ЈБургунди @JBurgundi