#ТвитерНагради 2013

#ТвитерНагради во Ресторан МКЦ на 04.12.2013
#ГенераленПокровител Македонски Телеком
#ГлавенСпонзор
#Соработник Фрагмент Комуникации
#Поддржувачи Пивара Скопје – Скопско, Пелинковац

#Победници #Блогираме награди

Најсекси блогер/блогерка
@Alekk Potter

Наjблог за мода
Skopje Casual

Најреволуционерен блог, социјално и политички ангажиран
Здраворазумен Хејтеризам

Најдобар фото-блог
PCK Laboratory

Најсмешен блог
Здраворазумен Хејтеризам

Најдобар блог во домен на културни работи
Моите патувања

Најдобар спортски блог
NBA Macedonia

Најдобар ИТ и/или интернет маркетинг блог
Zuberot

Најдобар блог за 2013
И ја иам блог

Блог-пост на годината
ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ! (писмо од дијаспора)

#Победници #ТвитерНагради

Најдобар твитерџија/ка кој почнал да твита во 2013 година
@TheFitzzz

Најдобар твит во 2013
@_Sajsi
Порано се знаеше бе… ќе се баците и дечко и девојка сте. Сега ќе се утепаат од ебење и уште не им се знае рилејшншип статус

Tвитерџија кој оваа година најмногу напреднал од стартот на неговата твитерџиска кариера
@estavrevska

Tвитерџија/ка кој e најкорисен
@VlatkoVasilj

Најкомпанија/организација на Twitter
@offnetmk

Најтаг за 2013
#најубаво – Тигаз

Најдобар аватар(и)
@ChaseWork

Најдобар твитерџија/ка во #третасмена
@mitkav

Најдобра твитерџика
@_sajsi

Најдуховит твитерџија/ка
@Sulimanovic

Најактивен твитерџија од дијаспората
@JustPurpling

Највлијателен твитерџија/ка
@VlatkoVasilj

Екипа „Професионални Аматери“

Сценарио и водител
ЈБургунди @JBurgundi

Веб страна
Веп Саит

Фотографираше
Фотограф

Координатор и организатор
Креативен директор
ЈБургунди @JBurgundi